mevrouwcrypto.nl

De best crypto wallet is de enige manier om uw cryptocurrency geld veilig te stellen.

Dat komt omdat, in de woorden van Brent Campbell, oprichter en managing director van het in Fort Lauderdale, Florida gevestigde digitale activa investeringsbedrijf NXS Crypto Fund, een cryptocurrency-wallet verwant is aan “de sleutels van het koninkrijk.” Ik adviseer mijn klanten dat het creëren van een wallet de eerste stap is om betrokken te raken bij het blockchain-ecosysteem, omdat het gebruikers in staat stelt cryptocurrency op te slaan, te bewaren en te verzenden zonder de noodzaak van een bank.

Wallet

De Top 6 Bitcoin Wallets

Aangezien de meeste populaire exchanges u in staat stellen om uw cryptocurrency op te slaan binnen uw rekening, net zoals een 401(k) of IRA dat doet binnen een Fidelity of Vanguard-rekening, hebben niet alle beleggers in cryptocurrency’s technisch gezien een eigen wallet nodig. In tegenstelling tot de reguliere aandelenmarkt, hebben beleggers in cryptocurrencies echter geen toegang tot sterke, federaal gemandateerde bescherming. De extra veiligheid die het hebben van een eigen wallet met zich meebrengt, kan nuttig zijn wanneer de waarde van uw cryptocurrency stijgt.

U zou een warme of koude wallet in overweging kunnen nemen, evenals een wallet die wordt geleverd door uw favoriete beurs, afhankelijk van uw beleggingsstrategie. Waar langetermijnbeleggers op moeten letten, vroegen we aan vier cryptocurrency-specialisten. Hier zijn de top zes cryptocurrencies volgens onze eigen analyse en advies van professionals uit de sector.

Coinbase Wallet: de beste wallet voor beginners

Coinbase

Een eenvoudige hot wallet wordt aangeraden door experts als u nieuw bent in de cryptowereld. Deze ondersteunen vaak een grote verscheidenheid aan tokens en munten en zijn gratis, eenvoudiger te gebruiken, en vaak verbonden met een exchange.

De bekende Coinbase Wallet van de Coinbase-uitwisseling is naar verluidt de best wallet crypto optie voor nieuwelingen. Het is eenvoudig te gebruiken, ondersteunt een groot aantal crypto’s, en is niet-custodiaal, zodat u de bewaring van uw privésleutels kunt behouden.

Chris Brooks, oprichter van Crypto Asset Recovery, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het helpen van cryptocurrency investeerders bij het terugkrijgen van wachtwoorden en zaadzinnen naar hun wallets, zegt dat zijn organisatie 95% van de klanten die het spreekt zal adviseren om gewoon een Coinbase wallet te gebruiken.

Volgens Campbell begint de meerderheid van de cryptocurrency-investeerders al met een exchange-hosted wallet zoals Coinbase Wallet, wat vergelijkbaar is met het gebruik van “een op- en afrit naar crypto.”

Electrum: beste Bitcoin Wallet

Electrum

Als uw belangrijkste investering in bitcoin is, zou u kunnen nadenken over het gebruik van een wallet die speciaal gemaakt is om bitcoin te ondersteunen.

Daarom zou Electrum een fantastische keuze voor u kunnen zijn, omdat het eenvoudig te gebruiken is en al meer dan tien jaar bestaat, wat een kwaliteit is die maar weinig andere wallet kunnen waarmaken. Als u op zoek bent naar een bitcoin wallet, wordt Electrum aanbevolen vanwege de nadruk op bitcoin en niets anders.

Omdat het speciaal gemaakt is voor interactie met de bitcoin blockchain, heeft Electrum een paar snelheids- en veiligheidsvoordelen. Het bestaat al meer dan tien jaar. De Simple Payment Verification van Electrum maakt het bijvoorbeeld eenvoudig voor consumenten om te interageren met de bitcoin-blockchain. Electrum kan zich in wezen sneller verplaatsen via de Bitcoin-blockchain.

Het is misschien niet zo gebruiksvriendelijk voor beginners, en de belangrijkste beperking is dat het alleen BTC ondersteunt; als u extra cryptocurrency’s wilt opslaan, is een andere optie beter.

Exodus: de beste crypto wallet voor Altcoins

Exodus

Elke cryptocurrency die geen bitcoin is, wordt een “altcoin” genoemd, en er zijn er duizenden van beschikbaar. In het licht hiervan is een geschikte cryptocurrency wallet voor het veilig bewaren van altcoins er een die een groot aantal ondersteunt en eenvoudige handel en aankoop mogelijk maakt.

Exodus ondersteunt meer dan 180 verschillende soorten cryptocurrencies, en u kunt crypto transacties uitvoeren zonder een externe exchange te bezoeken door dit rechtstreeks vanuit de wallet te doen. Exodus ondersteunt misschien niet zo veel munten als sommige andere wallets, maar het biedt het gemak van het opslaan van al uw cryptocurrency op één locatie terwijl u verbinding maakt met tal van exchanges. Bovendien kunt u direct communiceren met andere gebruikers via de geïntegreerde exchange van de wallet. Hoewel het iets geavanceerder is dan Coinbase, biedt Exodus een voordeel als u het zou willen gebruiken.

Afhankelijk van uw beveiligingskeuzes, kunt u ook kiezen voor een desktop-, mobiele of hardware-wallet. Een Trezor wallet met een Exodus hot wallet erop komt in aanmerking als het hardware alternatief.

Trezor Model T: beste crypto wallet voor veiligheid

Trezor wallet

Deskundigen zijn het erover eens dat een hardwareapparaat voor gekoelde opslag onverslaanbaar is als beveiliging je hoogste prioriteit is. Campbell voegt eraan toe dat hij enkele activa op een hardware-apparaat heeft staan en beveiligd in een bankkluis en adviseert iedereen die veiligheidsrisico’s wil vermijden om zijn waardevolle spullen naar zo’n apparaat te verplaatsen.

Volgens Chris Brooks’ zoon Charlie Brooks, CPO en mede-oprichter van Crypto Asset Recovery LLC, is Trezor een van de beste oplossingen voor een cold wallet. “Je geld wordt het veiligst bewaard in een oplossing voor koude opslag.”

De Trezor Model T fysieke hardware wallet is volgens experts een goede optie voor beveiligingsbewuste cryptocurrency beleggers. Het is niet goedkoop met $280. Een enorm full-color touchscreen display en uitbreidingen zoals Shamir Backup, een beveiligingsstandaard gecreëerd door Trezor en exclusief beschikbaar voor de Model T, zijn een paar van de unieke kenmerken van de Model T. U kunt met de Shamir-back-up 16 herstelfrasen samenstellen om als back-up te gebruiken. Door u in staat te stellen uw wallet volledig te herstellen via een herstelzuil, biedt de beveiligingsstandaard ook zekerheid in het geval dat de wallet verloren of gestolen wordt.

Trezor producten zijn net zo veilig als Ledger wallets, maar op een paar subtiele manieren, dus het komt waarschijnlijk neer op de voorkeur van de gebruiker. Sommige mensen geven misschien ook de voorkeur aan het Model T omdat het fysiek sterker en duurzamer is, althans aan de buitenkant. Bovendien is het eenvoudig te gebruiken, rechttoe rechtaan, en op te zetten.

Ledger Nano X: de beste goedkope cold wallet

Ledger

Omdat ze niet altijd verbonden zijn met het internet en dus een lager risico op hacking vormen, zijn cold wallets het beste om cryptocurrency assets veilig te houden, zoals we eerder hebben besproken. Bovendien kunnen hardwaretools zoals de Trezor Model T de veiligheid van uw holdings aanzienlijk verhogen. U kunt echter goedkope cold wallets kopen. Voor beleggers met een krap budget vinden wij de Ledger Nano X de ideale cold wallet.

De Ledger Nano X is goedkoper dan de Trezor Model T en ondersteunt duizenden munteenheden. De Trezor en Ledger wallets werden door de experts aanbevolen als de beste voor het beschermen van waardevolle spullen. Hoewel de Ledger Nano S minder duur is, is de Nano X superieur door de extra mogelijkheden en Bluetooth-connectiviteit, waardoor er geen stekker meer nodig is. Tal van tokens en munten, evenals tot 100 apps, worden ondersteund met de Nano X. Als u een actieve belegger bent met interesse in een verscheidenheid van verschillende cryptocurrencies, is het een uitstekende optie.

De Secure Element beveiligingschip, die identiek is aan die welke wordt gebruikt voor de beveiliging van creditcards, is het belangrijkste beveiligingskenmerk van de Nano X. De Common Criteria EAL5+ certificatieprocedure heeft de chips goedgekeurd.

MetaMask: beste hot wallet voor Ethereum en Web3

Metamask app

Als je wilt kopen en bewaren, kan een cold wallet handig zijn. Maar als je wilt handelen in je cryptocurrency, is een hot wallet een noodzaak omdat het transacties veel eenvoudiger en sneller maakt. In het licht hiervan is MetaMask uitgegroeid tot een populaire onder cryptocurrency handelaren, omdat het toegang biedt tot nieuwe Web3 markten.

De grootste hot wallet voor ethereum is MetaMask. Campbell beweert dat “MetaMask werkt op de ethereum blockchain, die de grootste blockchain is en kan communiceren met [NFT exchange] OpenSea. “De meeste toegang tot de blockchain wordt geboden door MetaMask.”

De Ethereum-gebaseerde blockchain netwerken, NFT’s, en alle Ethereum-gebaseerde munten kunnen allemaal worden benaderd via MetaMask. Het is een populaire, eenvoudig te gebruiken wallet die kan worden gebruikt met alles wat op Ethereum is gebouwd, wat een aanzienlijk deel uitmaakt van het Web3 universum. Deze elementen werken samen om het een voordeel te bieden ten opzichte van rivaliserende wallets.

Daarnaast is het voor “Web2” klanten eenvoudig om over te stappen op Web3 dankzij de beschikbaarheid van de mobiele app voor zowel iOS als Android smartphones, alsmede de web-extensie voor de meerderheid van de populaire browsers.

Het kan worden gebruikt om tokens en crypto te ruilen of te kopen, NFT’s en andere verzamelobjecten op te slaan, en samen te werken met een hardware wallet (zoals Trezor of Ledger). Bijgevolg kan MetaMask u helpen meer te leren over NFTs en de metaverse.

Is een Crypto Wallet nodig om Cryptocurrency te bezitten?

crypto app kiezen

Als je niet veel hebt en niet bekend bent met beurzen en de wereld van cryptocurrencies, heb je niet per se een crypto-wallet nodig om bitcoin te bezitten. Maar nu kan het een uitstekend moment zijn om de juiste wallet te kiezen als uw bezit groeit en u extra veiligheid en controle wilt. Vooral als u zeker bent van uw kennis van concepten als private en publieke digitale sleutels en andere facetten van cryptografische beveiliging.

Clutch Wallet’s CEO en mede-oprichter Bec Jones beschrijft de wallet als een “portaal naar de cryptocurrency wereld”. Het is het eerste item dat je nodig hebt en het eerste wat je downloadt.

Volgens Jones is een digitale wallet in bepaalde opzichten vergelijkbaar met een fysieke wallet, maar in plaats van fysieke voorwerpen zoals contant geld, creditcards en zelfs foto’s van uw dierbaren, zoals cryptocurrencies en NFT’s, kan een digitale wallet dit doen.

Digitale wallets zijn natuurlijk niet gemaakt van leer, maar eerder van code; het zijn programma’s die u op uw computer of smartphone installeert, soms samen met daadwerkelijke hardware. Verschillende crypto-wallets hebben verschillende functionaliteiten, maar de meeste bieden volgens Jones fundamentele mogelijkheden zoals swap- en verzendopties en de mogelijkheid om rechtstreeks vanuit de wallet aankopen te doen. Velen laten gebruikers ook hun krediet- en debetkaarten aansluiten.

Net als fysieke wallets zijn er echter verschillende soorten digitale wallets.

Vergelijking van op bewaarneming gebaseerde en niet op bewaarneming gebaseerde wallets

Crypto kiezen

De private sleutel van een custodial wallet wordt bewaard door een custodian, of een derde partij, wat het primaire onderscheid is tussen custodial en non-custodial wallets. Als u uw wallet bijvoorbeeld van een cryptocurrency exchange krijgt, is het waarschijnlijk een custodial wallet, en de exchange bewaart waarschijnlijk ook de sleutels.

Aangezien de private sleutel in het geheim wordt bewaard door de eigenaar van de wallet, bent u de enige die verantwoordelijk is voor het beheer van uw vermogen. Het gebruik van een niet-bewaarnemende wallet is net zoiets als geld in de kluis van uw huis leggen in plaats van bij een bank. Het probleem is echter dat, aangezien niemand anders u kan helpen, u zichzelf uit de kluis kunt sluiten zonder kans uw bezittingen terug te krijgen.

Hoe kiest u een crypto-wallet?

Crypto wallets zoeken

Bij het maken van uw beslissing, moet u zich bewust zijn van een crypto wallet’s custodial of noncustodial status, zijn hot of cold storage status, en de munten of tokens die het kan opslaan.

Houd ook rekening met de kosten. Sommige cryptocurrency-wallets kunnen voor een eenmalige prijs worden gekocht, terwijl andere kosten in rekening brengen wanneer u er activa in of uit verplaatst.

Overweeg of wallets al een tijdje op de markt beschikbaar zijn om te beginnen met het beperken van uw opties, adviseert Campbell. “Kijk naar de levensduur van elke wallet. “Zijn ze in gevecht geweest?”, vraagt hij. Bevestig daarnaast dat een wallet de cryptocurrency-varianten accepteert die je wilt kopen. “Niet elke wallet kan het zich veroorloven om alles te kopen,”.

Om uw opties te beperken en tegelijk rekening te houden met uw voorkeuren inzake veiligheid en handels-/beleggingsactiviteiten, moet u in het algemeen rekening houden met de volgende factoren:

  • In vergelijking met niet-bewaarneming (zelfbewaarneming)
  • Koude versus warme opslag
  • Hoeveel ondersteunde munten en tokens zijn er?
  • Aankoopkosten of vergoedingen

Hoe uw Bitcoin-wallet te beveiligen

bitcoin wallet

Welke wallet u ook kiest, zorg ervoor dat veiligheid prioriteit heeft. Uw seed phrase, een reeks woorden die door uw wallet wordt aangemaakt en u toegang geeft tot uw cryptocurrency, moet op een veilige locatie worden bewaard. In wezen creëert de wallet een wachtwoord voor u. Dus in plaats van het op te schrijven op een stukje papier naast uw computer, waar het zoek kan raken of weggegooid kan worden en u misschien nooit meer toegang krijgt tot uw wallet, moet u het echt opschrijven en in een kluis of kluis bewaren.

Als het op een Post-It briefje staat, is de kans groter dat u het weggooit, volgens Charlie Brooks.

Campbell beweert dat hij zijn sleutelwoord op twee andere plaatsen heeft opgeschreven en opgeslagen in een kluis. Hij raadt cryptobeleggers aan om zijn advies op te volgen. Campbell beweert: “Als je het verliest, is het weg.”

Je sleutelwoord is in wezen de sleutel van je wallet. Volgens Jones is je wallet je identiteitspunt. Het wordt een noodzakelijk, dagelijks gebruiksvoorwerp voor wie online communiceert.

Na het kiezen van uw portemonnee, zorg ervoor dat uw sleutel zin veilig en eenvoudig te onthouden is voor alleen u. Chris Brooks beweert dat het beheren van uw sleutel woord veel crucialer is dan het kiezen van de beste wallet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *