mevrouwcrypto.nl

Sinds cryptocurrency’s onlangs aan populariteit hebben gewonnen, zijn ze veel toegankelijker geworden voor de gewone Amerikaan. Beleggers kunnen nu direct cryptocurrency’s kopen en verkopen samen met hun aandelen, beleggingsfondsen, en andere investeringen bij verschillende makelaarskantoren. De procedure is gebruiksvriendelijker dan ooit geworden dankzij enkele van de top cryptocurrency exchanges, met name degenen die de beste app voor crypto bieden.

Cryptocurrency-investeringen zijn nog steeds relatief speculatief, dus ze zijn misschien niet geschikt voor iedereen. Beleggers moeten voorbereid zijn op een wilde rit, of ze nu op de langetermijnwinst maken of niet. Dat gezegd hebbende, is er niets mis mee om wat digitale valuta aan te houden als langetermijnbelegging als je denkt dat cryptocurrency’s veel langetermijnpotentieel hebben en een hoge risicotolerantie hebt.

Hier zijn enkele van de top cryptocurrency exchanges met dat in gedachten. U kunt deze brokers, exchanges en apps nu al gebruiken om te beginnen met het samenstellen van uw eigen cryptocurrency portfolio.

Waar kan cryptocurrency worden gekocht

Crypto gids

Er zijn verschillende keuzes beschikbaar als je je afvraagt waar je cryptocurrency’s kunt krijgen. De twee primaire categorieën van de beste bitcoin exchanges zijn als volgt:

 • Brokerages. Een brokerage is een bedrijf dat het makkelijker maakt om investeringen zoals beleggingsfondsen, aandelen en obligaties te kopen en verkopen. Via hun platforms, bieden een paar van de top aandelenmakelaars nu cryptocurrency handel aan. Deze kunnen desktop- of app-gebaseerd zijn, of ze kunnen beide zijn.
 • Beurzen. Een cryptocurrency exchange maakt het makkelijker om virtueel geld te kopen en verkopen. Het belangrijkste onderscheid is dat makelaars extra investeringsvehikels bieden. Uitwisselingen voor cryptocurrency’s doen dat niet.


Zorg ervoor dat het de functies biedt die u nodig hebt voordat u een makelaar of uitwisseling kiest, ongeacht welke u kiest. Bijvoorbeeld, om cryptocurrency te kopen op uw smartphone.

Directe aankoop van bitcoins van andere mensen is ook een optie. In het begin van Bitcoin was dit veel gebruikelijker. Dat kan echter een beetje lastig zijn en valt buiten het bestek van dit onderwerp.

Wat is een cryptocurrency exchange?

crypto beurs

Een bedrijf dat cryptocurrency transfers mogelijk maakt, staat bekend als een cryptocurrency exchange. Klanten van cryptocurrency exchanges kunnen verschillende digitale valuta’s kopen en verkopen. Via het platform van de exchange kunnen ze mogelijk ook (dit is geen volledige lijst):

 • De ene cryptocurrency omwisselen voor de andere tegen de geldende wisselkoers.
 • Cryptocurrency’s ruilen voor fiat geld (zoals dollars) of voor andere cryptocurrency’s die gekoppeld zijn aan fiat geld.
 • Geef cryptocurrency uit met een gekoppelde bankpas, bijvoorbeeld.
 • Leer meer over digitale valuta’s door instructiemateriaal te raadplegen.

Als u digitale activa wilt verhandelen terwijl u onderweg bent, hebben veel van de top crypto beurzen mobiele apps.

Kenmerken van de top cryptocurrency beurzen en apps

Kenmerken crypto beurs

Er zijn verschillende uitstekende best crypto app beschikbaar. Je moet kiezen welke kwaliteiten voor jou het belangrijkst zijn om de fijnste exchange te selecteren.

Hier zijn er een aantal om over na te denken:

 • Veiligheid. Om te bepalen hoeveel van de activa van de uitwisseling offline worden gehouden in koude opslag, of het een particuliere verzekering heeft, en of het deelneemt aan een bug bounty-programma dat ethische hackers aanmoedigt om eventuele kwetsbaarheden te onthullen, kijk naar de beveiligingskenmerken van de uitwisseling. Bovendien kunt u te weten komen of de beurs ooit is gehackt.
 • Klantenservice 24/7 klantenservice is essentieel als u nieuw bent met beleggen in cryptocurrencies. Niemand wil uren doorbrengen met het lezen van FAQ’s alleen maar om hulp te krijgen omdat hun geld niet is gekomen.
 • Veel munteenheden. Ondanks het feit dat er meer dan 4.000 cryptocurrencies zijn, vermelden zelfs grote beurzen er slechts 50 tot 150. U kunt waarschijnlijk Bitcoin en een of twee andere belangrijke valuta’s kopen op de meerderheid van de platforms. U zult echter een beurs met enige variëteit nodig hebben als u een specifieke valuta wilt kopen of van plan bent om te investeren in een van de kleinere munten.
 • Gebruiksgemak Apps voor cryptocurrencies zijn snel gegroeid naarmate meer individuen willen investeren. Die snelle ontwikkeling ging echter af en toe ten koste van de gebruiksvriendelijkheid. Zorg ervoor dat het programma de functies biedt die u wilt gebruiken, en als dit uw eerste keer is dat u handelt, kies dan een programma dat gebruiksvriendelijk is voor beginners.
 • Vergoedingen. Of u nu een bank, een makelarij, of de beste cryptocurrency exchange selecteert, het betalen van obscene kosten is een verspilling van geld. Voordat u een rekening opent, zoek uit hoeveel het kost om te storten, op te nemen en te handelen. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de stortings- en opnamekeuzes geschikt zijn voor u.
 • Onderzoek. Hoe meer u weet over cryptocurrencies, een relatief nieuwe vorm van beleggen, hoe beter. Sommige apps bevatten zowel informatie over cryptocurrencies als details over individuele munten.
 • Rente op te bouwen. Veel cryptocurrency exchanges bieden u de mogelijkheid om rente te maken op uw munten. Zorg ervoor dat u begrijpt hoe de rente wordt ontwikkeld en voel u er op uw gemak bij. Als je ermee akkoord gaat om je munten voor een bepaalde tijd met rust te laten, kan de exchange je geld lenen of je staking fees betalen.

Brokers versus cryptocurrency beurzen

Crypto hoe kopen

Een broker is per definitie een tussenpersoon tussen twee partijen. Meestal gaat het om een financiële transactie. Een vastgoedmakelaar helpt bijvoorbeeld kopers en verkopers van vastgoed bij het afronden van transacties.

Als gevolg daarvan kunnen makelaars technisch gezien ook bitcoinbeurzen zijn. Maar zoals eerder gezegd, zijn er twee hoofdcategorieën van tussenpersonen die het gemakkelijker maken om bitcoins te kopen en verkopen. Alleen gebruikers toestaan om munten te kopen en verkopen op cryptocurrency-uitwisselingen. makelaars die naast cryptocurrencies ook handel in aandelen en obligaties aanbieden

Technisch gezien zijn het allemaal makelaars. Om bitcoins te kopen en verkopen, kunt u echter twee verschillende soorten bedrijven gebruiken.

Welke kosten moet u verwachten van de top bitcoin exchanges?

Brokers

Kosten zijn een belangrijke factor bij het kiezen van de beste bitcoin app.

De volgende kosten moeten worden vermeden:

 • Handelskosten. De beurs en het type transactie hebben invloed op de kosten. Hoewel gratis handelen mogelijk is, is het gebruikelijker om tussen de 0,1 procent en 0,5 procent te betalen voor elke transactie. Handelen in grote volumes resulteert meestal in lagere kosten, en soms kan het gebruik van de eigen munt van de beurs de kosten verder verlagen.
 • Stortingskosten. Veel van de top cryptocurrency trading apps staan gratis geldoverdrachten vanaf bankrekeningen toe. Het is echter belangrijk om te controleren, omdat sommige diensten, vooral als u een debetkaart gebruikt, tot 1,5 procent in rekening brengen. Houd er rekening mee dat u waarschijnlijk ten minste 3,5 procent in rekening wordt gebracht als u ervoor kiest om met een creditcard te betalen, en uw bank kan de transactie ook zien als een kasvoorschot.
 • Opname kosten. Zoals we hierboven zagen, staan typische makelaars die handelen in cryptocurrencies momenteel niet toe dat u uw digitale activa opneemt. Afhankelijk van de valuta die u wilt opnemen, brengen de wisselaars doorgaans een vooraf bepaalde vergoeding in rekening. Op hun websites kunt u de precieze kosten vinden.
 • Kosten kunnen uw winst aanzienlijk verminderen, vooral als u vaak handelt. U kunt gratis handelen, geld storten en geld opnemen met de beste bitcoin trading software.

Zijn digitale munten veilig?

crypto veiligheid

De veiligheid van cryptocurrency’s bestaat uit twee delen: veiligheid en volatiliteit van beleggingen.

Laten we beginnen met het bespreken van de veiligheid van uw bitcoinbezit.

Veiligheid

De bitcoin die u bewaart op uw broker- of beursrekening is meestal vrij veilig. Op voorwaarde dat u een betrouwbare makelaar of beurs gebruikt (zoals alle hier genoemde). De veiligheid van de Bitcoin-blockchain is een van de belangrijkste verkoopfactoren.

De meerderheid van de grootste cryptocurrency beurzen houden hun digitale activa voor lange tijd in “koude opslag”. Dit betekent dat ze offline worden gehouden en dus veilig zijn voor diefstal of hacking. De mogelijkheid van exchange hacks bestond in de begindagen van cryptocurrencies, maar deze problemen zijn grotendeels opgelost.

Als alternatief kunt u besluiten om uw bitcoins te bewaren in een unieke digitale wallet van uzelf, zoals eerder genoemd. U zou er zelfs uw eigen offline opslag mee kunnen bouwen. De meeste beleggers zouden echter tevreden moeten zijn met de veiligheid en de werking van de grote beurzen. Vergeet niet dat je ook maatregelen moet nemen om je account te beveiligen, want als je geen twee-factor authenticatie inschakelt en geen sterke wachtwoorden creëert, zal zelfs de grootste cryptocurrency app niet beveiligd zijn.

Laten we nu eens kijken naar de veiligheid vanuit het oogpunt van beleggingen.

Wisselvaligheid van beleggingen

Het is van cruciaal belang op te merken dat cryptocurrencies een nieuwe activaklasse zijn en vrij volatiel kunnen zijn, zelfs Bitcoin, de grootste en meest gevestigde. Dit geldt vooral voor de kleinste cryptocurrencies op de markt. U moet dus uitgerust zijn om na verloop van tijd bestand te zijn tegen aanzienlijke prijsschommelingen. Investeer geen geld dat u zich niet kunt veroorloven te verliezen, net zoals u met andere investeringen zou doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *